Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΡΙΑΝΝΑ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΙΔΩΛΟ!


H Robyn Rihanna Fenty, περισσότερό γνωστή ως απλά Rihanna, γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1988 στα εξωτικά νησιά Barbados της Καραϊβικής. Η μητέρα της Monica Fenty κατάγεται από την Γουιάνα της Λατινικής Αμερικής, ενώ ο πατέρας της Ronald είναι μισός από τα Barbados και μισός από την Ιρλανδία. Είναι η μεγαλύτερη από τρία αδέλφια.

Η Rihanna έδειξε από νωρίς την κλίση της στην μουσική. Τραγουδούσε ήδη από τα επτά της, ενώ από τα σχολικά χρόνια δημιούργησε μαζί με άλλους δυο συμμαθητές της μια μουσική μπάντα. Το 2003 φίλοι συνέστησαν τα μέλη της μπάντας στον μουσικό παραγωγό Evan Rogers , ο οποίος εκείνο τον καιρό έκανε διακοπές με την σύζυγό του. Παρόλο που ήταν ένας από τους πιο καταξιωμένους μουσικούς παραγωγούς, με παραγωγές για ονόματα όπως NSYNC , Christina Aguilera , Jessica Simpson , Kelly Clarkson κλπ, ο Evan Rogers δέχθηκε audition από τα μέλη του συγκροτήματος. Ξεχώρισε αμέσως την Rihanna για την οποία είπε ότι «τη στιγμή που η Rihanna μπήκε στο δωμάτιο, ήταν λες και τα άλλα δυο κορίτσια ήταν ανύπαρκτα».

Μαζί με την μητέρα της, η 16χρονη πλέον Rihanna πηγαινοερχόταν μέχρι το Stamford του Connecticut, όπου ο Evan είχε το σπίτι του, ώσπου αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με τον Rogers και την γυναίκα του. Ο συνεργάτης του Evan Rogers , Carl Sturken , βοήθησε την Rihanna να ηχογραφήσει ένα demo με τέσσερα τραγούδια, το οποίο περιλάμβανε την μπαλάντα " Last Time ", μια εκτέλεση του " For the Love of You " της Whitney Houston , καθώς και το τραγούδι που θα γινόταν η πρώτη της μεγάλη επιτυχία, το " Pon de Replay ". Χρειάστηκε σχεδόν ένα χρόνο να ολοκληρωθούν οι εγγραφές του demo καθώς η Rihanna πήγαινε ακόμη σχολείο τότε, ωστόσο το demo έφτασε στην δισκογραφική Def Jam , η οποία την προσκάλεσε για audition με τον τότε πρόεδρό της, Jay - Z . O Jay - Z φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία και της έκλεισε το πολυπόθητο συμβόλαιο.

Η Rihanna έγινε γνωστή στο ευρύτερο κοινό της R & B το καλοκαίρι του 2005, όταν το smash bit – ντεμπούτο της "Pon De Replay " πρωτοκυκλοφόρησε. Το κομμάτι σύντομα σκαρφάλωσε στην 2η θέση των Billboard Hot 100, ανταγωνιζόμενο το super hit της Mariah Carey "We Belong Together " για την πρώτη θέση. Στην συνέχεια η Rihanna σημείωνε μια μεγάλη επιτυχία για τον κάθε χρόνο που περνούσε, με τραγούδια όπως το "S .O .S " για το 2006, το "Umbrella " για το 2007, καθώς και το "Disturbia " για το έτος του 2008. Το τρίτο της album , Good Girl Gone Bad , το οποίο κυκλοφόρησε στις 4 Ιουνίου 2007 και περιείχε τρανταχτές συνεργασίες με ονόματα όπως Jay -Z , Ne -Yo , Timbaland και StarGate , κατοχύρωσε την Rihanna σαν διεθνή star της R &B με σταθερή παρουσία στην κορυφή των charts .

Σημερα η γνωριζει τεραστια επιτυχια με το τελευταιο αλμπουν loud της οπου σαρωνει σε ολα τα παγκοσμιως..Μεσα απο αυτο το αλμπουμ ξεχωριζουν σιγουρα τα S&M "What's My Name? "Who's That Chick? "Only Girl


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου