Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ


Ένα ειδικό ύφασμα είναι το νέο μέτρο που μελετούν οι ιαπωνικές Αρχές για ν' αντιμετωπίσουν την κρίση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Σε επείγον έλεγχο όλων των πυρηνικών αντιδραστήρων προχωρά η χώρα.

Η ιαπωνική κυβέρνηση έδωσε χθες εντολή για επείγοντα έλεγχο όλων των πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υποστούν κάποια ημέρα τις ίδιες ζημιές με αυτές που υπέστη ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου. Σχετική επιστολή απέστειλε ο Ιάπωνας Υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μπάνρι Καϊέντα, στους γενικούς διευθυντές εννέα τοπικών εταιρειών ηλεκτρισμού της Ιαπωνίας, καθώς και σε δυο ακόμα που διαχειρίζονται πυρηνικούς σταθμούς. Στην Ιαπωνία υπάρχουν 50 πυρηνικοί αντιδραστήρες και όλοι τους βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις που σήμερα δε λειτουργούν ή είναι υπό κατασκευήν, αυτές δεν θα μπορεί κανείς να τις εκμεταλλευτεί, εάν προηγουμένως δεν ελεγχθούν, ανακοίνωσε ο Υπουργός.

Την ίδια ώρα η χώρα εξετάζει νέα μέτρα για να αντιμετωπίσει την πυρηνική κρίση στο σταθμό της Φουκουσίμα, τη μεγαλύτερη που έχει γνωρίσει η χώρα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Μια επιλογή θα ήταν να καλυφθούν οι αντιδραστήρες 1, 3 και 4 του πυρηνικού σταθμού, ο οποίος έχει συνολικά έξι αντιδραστήρες, με ένα ειδικό ύφασμα που συγκρατεί τα ραδιενεργά σωματίδια, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιουκίο Εντάνο. Η εφημερίδα Ασάχι Σιμπούν έγραψε επικαλούμενη κυβερνητικούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζει, ότι με το ειδικό ύφασμα θα καλυφθούν οι στέγες και οι τοίχοι των εξωτερικών κτισμάτων των εν λόγω αντιδραστήρων που έχουν εν μέρει καταστραφεί από εκρήξεις. Προστίθεται, πάντως, ότι οι Αρχές μπορεί να αναπτύξουν συστήματα εξαερισμού με στόχο να αποφευχθούν η συγκέντρωση αερίου και νέες εκρήξεις στα κτίρια των αντιδραστήρων. Το Τόκιο εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει ένα δεξαμενόπλοιο για να συγκεντρώσει σ' αυτό το μολυσμένο με ραδιενέργεια νερό που υπάρχει στα κτίρια των τουρμπίνων δίπλα στους αντιδραστήρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς και σε μια σήραγγα που βρίσκεται κοντά στον αντιδραστήρα 2 και καταλήγει στο εξωτερικό του κτιρίου.

Ακόμη η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco ανακοίνωσε χθες ότι οι τέσσερις αντιδραστήρες του σταθμού που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα παροπλισθούν και θα αποξηλωθούν.
Πάνω από 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, για να διαδηλώσουν εναντίον της πυρηνικής ενέργειας, φωνάζοντας συνθήματα όπως "Σταματήστε την πυρηνική ενέργεια".

ΠΗΓΗ :http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου