Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Κάτι συμβαίνει στη Ferrari

Δεν ξεκίνησε καλά τη χρονιά η Ferrari. Το λέει ο Φερνάντο Αλόνσο, το αποδεικνύουν τα αποτελέσματα. Η ομάδα από το Μαρανέλο στους δύο πρώτους αγώνες βρίσκεται στην 3η της βαθμολογίας των κατασκευαστών, 12 βαθμούς πίσω από τη 2η McLaren και 36 από την 1η Red Bull.
Βρισκόμαστε βέβαια στην αρχή της χρονιάς και είναι πολύ νωρίς να βγουν συμπεράσματα, όμως η διαφορές των μονοθεσίων της scuderia στην πίστα, σε σχέση με τα άλλα μονοθέσια, προβληματίζουν τους οδηγούς και τους ιθύνοντες της ιταλικής ομάδας.
Έτσι, μετά το γκραν πρι της Μαλαισίας ( η Ferrari εκεί τερμάτισε 5η και 6η ), ο γενικός διευθυντής, Στεφανο Ντομενικάλι επέστρεψε στην Ιταλία, μαζί με τον τεχνικό διευθυντή, Άλντο Κόστα και τον βοηθό του, Πατ Φρι. Ο λόγος; Ότι οι αριθμοί των επιδόσεων που παρατηρήθηκαν στην πίστα δεν «ταιριάζουν» με αυτούς της αεροδυναμικής σήραγγας!
«Η νούμερο ένα προτεραιότητα είναι η εξέταση της αεροδυναμικής έτσι ώστε να μάθουμε γιατί η απόδοση του μονοθέσιου στην πίστα δεν είναι ίδια με αυτή στη σήραγγα. Είναι μια πολύ δύσκολη επιχείρηση, η οποία έχει συνέπειες σε όλη τη διαδικασία εξέλιξης του αυτοκινήτου», δήλωσε ο Άλντο Κόστα και πρόσθεσε: «Κάποιες αλλαγές που είχαν προγραμματιστεί για αργότερα ίσως να είναι διαθέσιμες πιο νωρίς, ξεκινώντας από το επόμενο γκραν πρι, στην Κίνα».
Από τη μεριά του, ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με τα αποτελέσματα είναι και ο πρόεδρος της Ferrari, Λουκα Ντι Μοντεζέμολο. «Σίγουρα δεν είναι ευχαριστημένος με τον τρόπο που ξεκίνησε η σεζόν αλλά έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της ομάδας, οι οποίοι σε δύσκολες στιγμές ξέρουν πώς να αντιδρούν. Ξέρω πως δουλεύουν σκληρά και έχω βαθειά πίστη τόσο στο ανθρώπινο, όσο και στο τεχνικό προσωπικό.», είπε σε δηλώσεις που έκανε από τη Ρώμη ο ισχυρός άνδρας της Ferrari.
Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου