Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Άρωμα Ολλανδίας τις επόμενες μέρες στους αθηναικούς δρόμους

Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας πάνω απο 6500 ποδήλατα θα υπάρχουν σε ειδικούς σταθμούς.Η παραλαβή του ποδηλάτου θα γίνεται με ειδική κάρτα σε σταθμούς. Σε Πεδίον του Άρεως, Γουδή, Αττικό Άλσος, Άλσος Βεΐκου. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, εντός των ημερών προκηρύσσεται διαγωνισμός για την προμήθεια χιλιάδων ποδηλάτων, ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός Χρήστος Αηδόνης δήλωσε ότι "στόχος μας είναι να εγκαταστήσουμε τα ποδήλατα έτοιμα προς χρήση σε πάρκα και σε άλση της Αττικής εντός του έτους ή το πολύ στις αρχές του 2012".        
Σύντομα αναμένεται να αγοραστούν και να εγκατασταθούν ποδήλατα στο Πεδίον του Άρεως (απαιτούνται περί τα 200), στο Αττικόν Άλσος (απαιτούνται ποδήλατα βουνού), στο Άλσος Βεΐκου και στου Γουδή (όπου θα υπάρχει και ο μεγαλύτερος αριθμός ποδηλάτων πόλης).
Το πρόγραμμα για τα ποδήλατα στην πόλη παρουσιάστηκε ήδη στην αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον υφυπουργό κ. Αηδόνη.
Ο ακριβής αριθμός των ποδηλάτων δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, αφού το Υπουργείο περιμένει και τις προσφορές εταιρειών ή τραπεζών, ακολουθώντας το παράδειγμα του Λονδίνου και άλλων πόλεων, όπου είτε εταιρίες εκμεταλλεύονται τα ποδήλατα, είτε χορηγούν τη δράση.
Η επόμενη φάση είναι το ποδήλατο να βγει στο δρόμο, ώστε με τη δημιουργία των ποδηλατοδρόμων να δημιουργηθεί αυτό το hop-on / hop-off σύστημα στο κέντρο της πόλης. Φανταστείτε να κάνετε ποδήλατο (ασφαλείς) από την Πανεπιστημίου μέχρι το Γκάζι.        
Το σύστημα θα βασίζεται σε μαγνητικές κάρτες.
Θέλεις δηλαδή να κάνεις βόλτα με το ποδήλατο;
*αγοράζεις την ειδική κάρτα για να το ξεκλειδώσεις από τους σταθμούς
*πας βόλτα
*το αφήνεις σε όποιο από τους διαθέσιμους σταθμούς θες











                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου