Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Διαιτητικές συμβουλές για τις αγορές τροφίμων

Με λίγη εξάσκηση, τα μικρά μυστικά στα ψώνια θα σας γίνουν καθημερινή συνήθεια.
-Προσχεδιάστε τα γεύματά σας για την εβδομάδα και κάντε έναν κατάλογο, πριν πάτε για ψώνια. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε παρορμητικές αγορές ειδών που δεν περιλαμβάνονται στη συνηθισμένη διατροφή σας.
-Ποτέ μην πάτε να ψωνίσετε τρόφιμα νηστικοί. Η πείνα μπορεί να προκαλέσει την αγορά λανθασμένων ειδών διατροφής.
-Μην αγοράζετε τρόφιμα που είναι δυνατόν να καταναλωθούν χωρίς προηγούμενη διαδικασία παρασκευής.
-Αγοράστε είδη που είναι σε προσφορά, μόνο όταν περιλαμβάνονται στη διατροφή σας και γενικότερα σε όλο το διαιτητικό σας πρόγραμμα, διαφορετικά θα πάνε χαμένα ή θα τα φάτε χωρίς να πρέπει ή να το θέλετε.
-Αν θέλετε να μειώσετε το κόστος της διατροφής σας αλλάζοντας τη μάρκα των προϊόντων που ήδη χρησιμοποιείτε, βεβαιωθείτε ότι συγκρίνατε τα συστατικά και τα ποσοστά που αναγράφονται στις ετικέτες και ότι αγοράσατε αυτό που πραγματικά θέλετε.
-Ελέγξτε τα συστατικά στην ετικέτα για αλάτι και άλλα παρεμφερή πρόσθετα. Προσέξτε οποιαδήποτε ετικέτα που αναφέρει τη λέξη "νάτριο".
-Όταν βλέπετε τη φράση "χωρίς αλάτι" σε ετικέτα, σημαίνει ότι το προϊόν έχει λιγότερα από πέντε μικρογραμμάρια νατρίου ανά μερίδα. "Πολύ λίγο νάτριο" σημαίνει λιγότερα από 35 μικρογραμμάρια νατρίου ανά μερίδα. "Λίγο νάτριο" σημαίνει 140 μικρογραμμάρια ή λιγότερο ανά μερίδα. "Μειωμένο νάτριο" σημαίνει ότι το προϊόν υπέστη επεξεργασία για να μειωθεί η συνηθισμένη ποσότητα νατρίου κατά 75%. "Ανάλατο" ή "χωρίς πρόσθετο αλάτι" σημαίνει ότι κατασκευάστηκε χωρίς το αλάτι που χρησιμοποιείται συνήθως, αλλά ότι περιέχει την ποσότητα αλατιού που από τη φύση του έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget